latinica  ћирилица
03/10/2019 |  13:07 ⇒ 13:22 | Аутор: Мондо

Пријава, па дисциплински поступак против Чизмовића

У Адвокатској комори Републике Српске кажу да ће бити проведен дисциплински поступак по пријави адвокатице Мелихе Филиповић против почасног предсједника Коморе и адвоката Јована Чизмовића.
Адвокат Мелиха Филиповић (фото:mondo.ba) -
Адвокат Мелиха Филиповић (фото:mondo.ba)

Предсједник Адвокатске коморе Републике Српске, Бранислав Ракић, каже да је Филиповић најавила да ће предати писану дисциплинску пријаву против Чизмовића након чега ће то бити достављено дисциплинском тужиоцу који ће провести процедури дисциплинског поступка у складу са правилником.

- Тек након одлуке дисциплинских органа можемо коментарисати случај - каже Ракић за Мондо и додаје да Адвокатска комора осуђује сваку врсту насиља према било коме, а поготово између колега.

Мелиха Филиповић (85), адвокатица из Бањалуке, пријавила је да је у уторак током увиђаја напао Јован С. Чизмовић

Филиповић је испричала да се све догодило пред очима службених лица Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове током увиђаја у бањалучкој Улици Николе Тесле.

"Увиђају у којем се проводио поступак престанка државне својине на парцели присуствовали су службеници РУГИП-а, Правобранилаштва, те геометар. У једном тренутку Чизмовић је почео разговарати с геометром, а ја сам му рекла да то не може радити, јер је странка у поступку. Тада ме Чизмовић ошамарио тако јако да сам мислила да сам остала без пола лица", испричала је Мелиха Филиповић, преноси Српскаинфо.

Додала је како је током расправе у просторијама РУГИП-а био присутан и портир.

- Реакција РУГИП-а била је да током расправе у службеним просторијама буде присутан портир, што је и учињено. На крају ме исти портир и испратио до аута - присјетила се Филиповић.

Потврдила је да ће против Чизмовића поднијети кривичну пријаву, али и приватну тужбу.

Чизмовић је новинарима навео како се није радило о шамару.

- Када бих рекао шта је она мени све говорила... То није био шамар, то је био додир по образу - изјавио је за Чизмовић.