latinica  ћирилица
03/10/2019 |  13:30 ⇒ 14:00 | Аутор: СРНА

Почела сједница - у фокусу стање у области миграција

У Сарајеву је почела сједница Савјета министара у техничком мандату на којој ће бити разматрани, између осталог, материјали Министарства безбједности који се односе на стање у области миграција у БиХ у вези са повећаним приливом миграната.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Предвиђено је да у оквиру ове тачке буду размотрени информација са свеобухватним Планом мјера и активности за ефикасно управљање мигрантском кризом у БиХ, као и информација о стању у области миграција у БиХ у вези с повећаним приливом миграната у БиХ.

У оквиру ове тачке дневног реда пред министрима ће бити и информације о стању у области миграција у БиХ за јун, јул и август, те Приједлог споразума о пружању помоћи и оперативној сарадњи у надзору границе.

Пред министрима у техничком мандату биће и извјештај о раду Комисије за НАТО интеграциони процес БиХ од 1. децембра 2018. до 1. јула 2019. године и информација о годишњем плану обуке и вјежби припадника и јединица Оружаних снага БиХ у иностранству за 2020. годину.

Дневним редом предвиђен је и нацрт одлуке о ратификацији протокола о утврђивању границе између БиХ, Црне Горе и Србије.

Планирано је и разматрање Нацрта споразума између Владе Швајцарске и Савјета министара у вези са одобравањем финансијског доприноса у облику донације за пројекат "Прикупљање и пречишћавање отпадних вода у Градишци", са основама за закључивање тог споразума.

На сједници би требало да буде разматрана и информација о изради, као и нацрт акционог плана за реализацију приоритета из Аналитичког извјештаја Европске комисије.