latinica  ћирилица
03/10/2019 |  14:00 ⇒ 19:59 | Аутор: СРНА

Сједница Савјета министара опет није одржана

Због одсуства шест министара у техничком мандату, сједница Савјета министара, која је требало да буде одржана данас у Сарајеву, прекинута је убрзо након што је почела. Нова телефонска сједница заказана је за поподне.

- На телефонској сједници требало би да буде разматрана одлука о привременом финансирању институција БиХ до краја године - рекао је новинарима предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић.

Према његовим ријечима, датум одржавања 178. редовне сједнице биће накнадно утврђен.

- Нећу да спекулишем о разлозима и чињеницама због којих данас шест министара није присуствовало сједници. Могу рећи само да се неки од разлога које сам добио од њих у писаној форми односе на смртни случај у породици, болест, објективне околности - рекао је Звиздић.

Он је навео да су данас присутни чалнови Савјета министара у техничком мандату /Мирко Шаровић, Игор Црнадак и он/ дали сагласност на одлуку о привременом финансирању.

Сједници нису присуствовали министар безбједности у Савјету министара у техничком манадату Драган Мектић, министар одбране Марина Пендеш, министар цивилних послова Адил Османовић, министар финанисја и трезора Вјекослав Беванда, министар правде Јосип Грибиша и замјеник министра транспорта и комуникација Саша Далипагић.