latinica  ћирилица
03/10/2019 |  14:23 | Аутор: СРНА

Пронађени муниција, дрога и лажна документа

Полиција ће против седам лица са подручја Тузланског кантона поднијети надлежном тужилаштву извјештај због сумње да су починила кривична дјела посједовање дроге, муниције, фалсификовање исправе и крађе.
Оружје, муниција - Фото: СРНА
Оружје, муницијаФото: СРНА

Осумњичена су лица чији су иницијали Н.Х. /32/ из Тузле, Б.У. /23/ из Лукавца, Т.Н. /60/ из Градачца, М.О. /46/ из Сребреника, М.С. /36/ из Кладња, те С.Х. /31/ и жена Т.С. /30/ обоје из Грачанице, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Тузланског кантона.

У претресима који су извршени јуче на шест локација у наведеним мјестима пронађени су предмети који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела - 14 метака различитог калибра, двије кутије материје која подсјећа на канабис, неколико мањих паковања канабиса и "спида", те двије дрбилице за дрогу.

Пронађени су и, између осталог, двије бочице канабисовог уља, 17 шприцева са иглама, направа за конзумирање дроге, двије сјекире, више потврда о продаји бакра на откупним станицама, као и већа количина предмета који се доводе у везу са кривичним дјелом фалсификовање исправе, односно уговори, полисе осигурања, печати, професионалне машине за штампање, алат за укуцавање ИД бројева на возилима.

Претреси су извршени према налогу надлежних општинских судова, по претходно сачињеном оперативном плану спровођења заједничких мјера на спречавању, откривању и идентификовању извршења кривичних дјела.