latinica  ћирилица
03/10/2019 |  16:53 ⇒ 19:59 | Аутор: Вечерње новости

Хрватски граничари нису пустили београдске ђаке; Печат ударен у погрешном углу!

Ученици Девете београдске гимназије провели су пет сати на хрватској граници, јер хрватски погранични органи нису хтјели да пусте аутобус због наводно неисправне документације.
Хрватска граница - Фото: ТАНЈУГ
Хрватска границаФото: ТАНЈУГ

Разлог због којег ученици Девете београдске гимназије нису данас могли да пређу границу са Хрватском је печат који је на документацију аутобуса ударен у десном, умјесто у лијевом углу, наводи аутопревозник "Јадран Лајн" из Новог Сада који је задужен за превоз ученика.

Ученици из Београда су кренули на екскурзију у Словенију, али су чекали на граничном прелазу код Шида од 7 до 12 часова, јер хрватски граничари нису хтјели да пропусте један од три аутобуса, наводно због неисправне документације.

- Овим послом се бавимо скоро 15 година и до сада нам се нешто слично није догодило. Аутобус посједује сву важећу документацију и без икаквих проблема је завршио граничну процедуру на граничном прелазу са Мађарском - причају за Новости надлежни из новосадског превозника.

У жељи да ученицима не пропадне екскурзија, управа школе је одлучила да "спорни" аутобус до Словеније оде преко Мађарске.

- Било је или да се сви вратимо или да идемо дужим путем. Одлучили смо се за пут преко Мађарске, гдје је исти аутобус са наводно спорном папирологијом прешао границу без проблема - рекла је Татјана Шуковић, директорка гимназије.

Она је додала да су тренутно на путу кроз Мађарску, те да би вечерас требало да стигну на одредиште.