X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
03/10/2019 |  17:34 | Извор: СРНА

Додик: Иванић најгрлатији заговорник пута БиХ у НАТО

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је бивши члан Предсједништва Младен Иванић, гласавши за Стратегију спољне политике, у којој је, између осталог, наведено да је НАТО један од спољнополитичких приоритета БиХ, на крају свог мандата још једном показао зашто је био фаворит бошњачке политичке сцене.
Милорад Додик (Фото: D.S/klix.ba) -
Милорад Додик (Фото: D.S/klix.ba)

Додик је рекао да је Иванић за Стратегију спољне политике гласао након што је Народна скупштина Републике Српске усвојила Резоулицију о заштити уставног поретка и војној неутралности, чиме је показао колико држи до одлука највише институције Срп ске. 

- Не чуди што је и данас најгрлатији заговорник пута БиХ у НАТО, јер је он био промотер и НАТО пута БиХ и НАТО вјежби са осиромашеним уранијумом. Власт на чијем челу је био од 2001. до 2005. године је учинила све да се БиХ усмјери ка НАТО-у и не знам одакле му данас право да моралише о политикама СНСД-а - каже Додик.

Он је подсјетио да посланици ПДП-а, на чијем је челу био Иванић, нису гласали за Реолуцију о заштити уставног поретка и војној неутралности. 

- Због тога не чуди што баш из те партије долази бијели дим у виду такозваног редукованог годишњег националног плана за чланство у НАТО-у, а ево сада и стварног АНП-а који предлаже Иванић. Иванић је политички презадужен човјек и јасно је да је дошло вријеме за враћање дугова - нагласио је Додик.

Иванић је изјавио да треба активирати и послати АНП и ући у сљедећи степен сарадње с НАТО-ом, али при томе јасно рећи да то не значи чланство, те да ће се о чланству одлучивати само ако земље у региону буду чланице НАТО-а.

Он је истакао да, ако је ико гурао НАТО, онда је то СНСД и да су они урадили све кључне одлуке.