latinica  ћирилица
03/10/2019 |  19:20 | Аутор: РТРС

Париз: Нападач на полицајце недавно се преобратио у ислам (ВИДЕО)

Административни радник полицијске станице у Паризу који је ножем убио четворо колега прије него што су га полицајци убили, недавно се преобратио у ислам, пренијела је француска телевизија БФМ.
Напад на полицајце у Паризу - Фото: AFP/Getty images
Напад на полицајце у ПаризуФото: AFP/Getty images

- Нападач стар 45 година убио је три полицајца и административну радницу, након чега га је ватреним оружјем убио полицајац - саопштио је париски тужилац.

Он је рекао да је претражен дом нападача и да тужиоци за анти-тероризам процјењују ситуацију, пренио је Ројтерс.

Тужилац није навео шта је могао бити евентални мотив нападача.

Нападач је био запослен у администарцији полицијске управе, а до напада је дошло послије свађе у дворишту полицијске станице, рекли су полицијски извори за француске медије.

Француски полицијски извори, пренијеле су агенције, наводе да је нападач изгубио контролу и почео да убада ножем полицајце који су се налазили око њега.

- Један од колега убио је особу одговорну за напад - рекао је шеф локалног полицијског синдиката Лоик Травер телевизији БФМ.

Напад се догодио код полицијске станице у близини катедрале Нотр Дам, а на лице мјеста су дошли предсједник Емануел Макрон и премијер Едвард Филип.

Станица метроа у близини нападнуте полицијске станице је затворена из безбједносних разлога, а околно подручје је ограђено.

Супруга нападача који је уданас убио четворицу својих колега у сједишту паришке полиције притворена је, наводи неименовани извор из паришког тужилаштва.

Није јасно да ли је била на мјесту напада и зашто је доведена у притвор.