latinica  ћирилица
04/10/2019 |  09:54 ⇒ 09:54 | Аутор: Вечерње новости

Објесио се након нестанка куме љубавнице

Педесетпетогодишњи Миро Бојанић извршио је самоубиство вјешањем у свом породичном домаћинству у Доњој Лупљаници, надомак Дервенте, у јеку опсежне потраге за његовом кумом Мирјаном Видаковић (43), чије је нестанак полицији лично он пријавио, дванаести дан након што је, 11. септембра, последњи пут виђена.
Полиција Републике Српске - Фото: илустрација
Полиција Републике СрпскеФото: илустрација

Бојанић, како Новости незванично сазнају, није оставио било какав траг којим би образложио зашто је дигао руку на себе, него је ту тајну однио у гроб. То је нова тајна у ионако замршеној "кумовској мистерији", тајновитог нестанка жене, која је, како се испоставило, била у љубавној вези са кумом који више није међу живима.

Новости сазнају да је трагедији претходила права драма. Иако шокирана сазнањем да је у љубавној вези са вјенчаном кумом, чији супруг је преминуо у јануару ове године, Мирова супруга, са којом није имао дјеце, одвраћала га је од најаве да дигне руку на себе.

- Познато је да је Миро, након што се више од годину дана вратио са рада из Аустрије, волио да попије. Нашавши се у љубавном троуглу, често се свађао и са супругом и кумом љубавницом. Мада тешко повријеђена, супруга га је одвраћала да се, како је рекао, убије, и да све то није вриједно његовог живота. Наводно је одбрусио "ј...ш такав живот" и буквално се пред њеним очима објесио о дрво - каже извор упућен у овај случај.

Полиција се, сем објаве да је покренута потрага за несталом Мирјаном Видаковић, још није огласила на околности Мировог самоубиства који је, дошавши у полицијску станицу 23. септембра, пријавио да је његова кума посљедњи пут виђена 11. септембра како одлази испред своје куће у Живиницама.

Сазнаје се да је Бојанић у свим исказима полицији негирао да је кривац за нестанак куме. Оповргавао је и те гласине у кафани, гдје је причао да се куму једном случају, док је он заспао, наводно, искрала из аутомобила, а у другом, наводно испала. Да он није кривац за нестанак куме, примајући саучеће, потврдили су његов рођени брат и мајка.

- Те жене нема ни међу живима ни мртвима. Ипак, она се званично води као жива, јер досадашњи ток истраге није докучио ниједан ваљан траг или доказ да је то другачије. Међутим, нагли одлазак са овог свијета кључног актера ове драме, додатно је закомпликовао случај и истрагу - констатује извор.

Осим честих свађа, говоркало се да је Бојанић, наводно, почео интезивније да прогања куму, након што јој је притекао у помоћ након смрти супруга - кума, а помоћ се изродила у отворену љубавну авантуру. Зато се и спекулише да је могуће да се кума својевољно негде склонила. Све ће бити јасније када до ње дође вијест да кум - љубавник није више међу живима, наравно, ако је и она у животу.