latinica  ћирилица
04/10/2019 |  10:46 ⇒ 18:24 | Аутор: РТРС

Представљен систем роботски потпомогнуте рехабилитације (ФОТО)

У Заводу за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић", представљен је систем за роботски потпомогнуту рехабилитацију дјеце и младих са сметњама у развоју.

Да би ова здравствена услуга била обезбијеђена најмлађим пацијентима, набављена је савремена опрема вриједна више од 1,5 милиона КМ од средстава прикупљених у хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима", која је одржана под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић.

Жељка Цвијановић у радној посјети заводу Мирослав Зотовић (Фото: РТРС)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је питању опрема посљедње генерације.

- Овакву опрему нећете наћи нигдје у региону, па и у неким европским државама. Направљен је велики искорак по питању услуге. Стално понављамо није све у новцу, јер на овај начин мобилишемо цијело друштво, и на крају резултати морају бити видљиви. Желимо да покажемо да смо прије свега одговорни према породици. Ако ова опрема помогне да само једно дијете направи корак који није могло до сада, ми смо као друштво успјели - истакла је она. 

Жељка Цвијановић у радној посјети заводу Мирослав Зотовић (Фото: РТРС)

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић захвалио је свим донаторима, а прије свега институцијама Републике Српске.

- Новом опремом смо унаприједили ову здравствену установу. Она има двојни сегмент, онај друштвени да омогућимо сваком дјетету да искаже свој пуни потенцијал, а уједно издигли смо завод у једну респектабилну установу, која ће бити на услузи не само грађанима Републике Српске, већ и цијелог региона - додао је он.

Представљању нове здравствене услуге присуствововао је и директор Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" Горан Талић.