latinica  ћирилица
04/10/2019 |  10:49 | Аутор: СРНА

Васић: Нови чин Мектићеве и Шаровићеве издаје интереса Српске

Члан Одбора Народне скупштине Републике Српске за безбједност Костадин Васић изјавио је да захтјев министара безбједности и спољне трговине и економских односа у Савјету министара у техничком мандату Драгана Мектића и Мирка Шаровића да федерална полиција контролише границу на територији Српске представља још један чин издаје интереса Републике Српске.
Костадин Васић - Фото: СРНА
Костадин ВасићФото: СРНА

- Јасно је да су они добили тај задатак од америчке службе. И раније сам тврдио да је Мектић у служби америчке Амбасаде и да ради по њиховом и налогу /предсједника СДА/ Бакира Изетбеговића, а то се поново показује тачним - рекао је Васић Срни.

Према његовим ријечима, излазак федералне полиције на границу на територији Републике Српске значи кршење закона и Устава.

- То може пасти на памет само Мектићу и Шаровићу, који не раде у интересу Републике Српске. Република ће се морати озбиљно позабавити тиме - каже Васић, који је посланик Уједињене Српске.

Он је поручио Мектићу и Шаровићу да им овај план неће успјети.

- Они покушавају још једном да покажу мишиће, али то им неће успјети. Они могу донијети какву год хоће одлуку, али то не могу спровести зато што наше институције обезбјеђују Републику Српску и нећемо дозволити да се то промијени. Њих двојица могу само да заједно са Бакиром желе то што захтијевају, али неће им то успјети - истакао је Васић.

Алтернативна телевизија /АТВ/ објавила је да предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић, Мектић и Шаровић ултимативно захтијевају од директора Граничне полиције БиХ Зорана Галића да допусти Федералној полицији да са припадницима Граничне полиције БиХ контролише источну границу у Републици Српској.

На јучерашњем састанку у Сарајеву којем су, осим представника агенција за спровођење закона на нивоу БиХ, присуствовали Звиздић, Мектић и Шаровић, вршен је велики притисак на Галића да почне са примјеном правилника који је донио лично Мектић, а који предвиђа упућивање представника других полицијских агенција у БиХ у одбрану источне границе БиХ као испомоћ Граничној полицији БиХ, истиче АТВ.

Галић није подлегао њиховом притиску, одговоривши да неће урадити то што од њега траже, јер је противуставно и противзаконито.