latinica  ћирилица
04/10/2019 |  21:49 ⇒ 22:05 | Аутор: Агенције

Партизан прославио 74. рођендан (ФОТО)

ЈСД Партизан прославило је 74. рођендан у СЦ Телеоптик додјељивањем награда најбољим појединцима и екипама.
Награде најбољим партизановцима (фото: Н. Параушић) -
Награде најбољим партизановцима (фото: Н. Параушић)

Награде најуспјешним додјелио је предсједник Партизана Милорад Вучелић, који се захвалио фудбалском и кошаркашком клубу на побједама против Астане и Венеције, рекавши да су то непосредни дарови за 74. рођендан.

- Прије 74. године партизански народно-ослодобилачки и антифашистички генерали су основали фудбалски клуб и спортско друштво Партизан. Они си након своје величанствене побједе с таквим непријатељем као што је био фашизам, нашли за сходно да у првим својим тренуцима предаха оснују спортско друштво. Партизан је у ових 74 године прожет побједама на нашим и међународним такмичењима. И онда када клонемо и клецнемо ми у помоћ позовемо 30.000 дјечака и дјевојчица који су залог за будуће побједе. Тудимо се да будемо достојни побједа, а у пораз да честитамо противнику. Живио Партизана и напред Партизан - рекао је Вучелић на обраћању у СЦ Телеопик.

Милорад Вучелић (Фото: ФК Партизан)

Најуспјешнији сениорски спортиста црно-бијелих је рвач Алекса Ерски, док је за најбољу спортсткињу изабрана стрелкиња Андреа Арсовић.

Награда за најуспјешнију мушку сениорску екипу додјељена је куглашком клубу, док најбоља женска екипа долази из клуба дизача тегова.

Награда "Милан Гале Мушкатировић" додјељена је рукометашу Ивану Мићићу.

Најуспјешнији тренер Небојша Јовановић из Бициклистичког клуба црно-бијелих.