latinica  ћирилица
04/10/2019 |  22:51 ⇒ 22:51 | Аутор: Б92

Канцеларија за КиМ: Малтретирањем новинара не може се сакрити истина о политичком терору

Канцеларија за КиМ Владе Србије саопштила је да се привођењем и малтретирањем српских новинара не може сакрити истина о политичком терору над српским народом.
Канцеларија за КиМ (Фото: Канцеларија за КиМ) -
Канцеларија за КиМ (Фото: Канцеларија за КиМ)

Из канцеларије подсјећају да су новинари Радио Београда у петак без разлога приведени у јужној Косовској Митровици, а новинари Пинка, као и екипа Тањуга прије њих, сатима су задржавани на административном прелазу Јариње.

Како наводе, привремене институције самоуправе у Приштина "тренирањем силе" према српским новинарима јавно исказују свој "антидемократски" и "шовинистички карактер", али и намјеру да Србе на Косову и Метохији ставе под стаклено звоно и изложе их информативној блокади.

- Тако нешто је, наравно, немогуће у 21. вјеку, али Приштина, без обзира на ту чињеницу, у незадрживом таласу мржње и насиља чини све да гетоизира читав српски народ - наводе из канцеларије.

У саопштењу се додаје да Приштина има још један, можда и најважнији мотив, а то је да се серијом инцидената српски народ заплаши да би била умањена излазност, а тиме и број гласова за Српску листу.