latinica  ћирилица
05/10/2019 |  10:28 ⇒ 13:41 | Аутор: СРНА

Нова сезона на Јахорини почиње 30. новембра

Зимска сезона на Јахорини почеће 30. новембра пуштањем у рад најсавременије жичаре, једне од кључних инвестиција Олимпијског центра Јахорина, изјавио је извршни директор за технику и ски-стазе у овом центру Бојан Чуповић.
ОЦ Јахорина (Фото: oc.jahorina.com) -
ОЦ Јахорина (Фото: oc.jahorina.com)

Он је рекао за РТС да ће радом жичаре скијалиште постати много комотније за скијаше, биће смањени редови на полазним станицама и увезана скијалиште Пољице са Огорелицом и Прачом.

Маркетинг менаџер из Олимпијског центра Јахорина, Јелена Шкрба, рекла је да је недавно регистрована двадестхиљадита вожња на Јахорини што је несвакидашње за ту планину.

- У протеклих 20 година тако нешто се није десило, остварили смо приходе од 100.000 евра само за ово лето што је рекордан резултат - навела је Шкрба.

Директор Туристучке организације Јахорина, Игор Тошић, рекао је да је олимпијска планина у протеклој сезони имала госте из 64 земље.

- Од тога нам је Србија на првом мјесту, око 30 одсто су гости из Србије, свакако да ће посећеност гостију из Србије допринијети линије које су из Новог Сада и Београда, имаћемо чак и авио-линију Београд-Сарајево - рекао је Тошић.