latinica  ћирилица
05/10/2019 |  13:49 ⇒ 14:07 | Аутор: СРНА

Костајница: Отворена Кестенијада 2019

У Костајници је данас у оквиру Кестенијаде 2019 организована продајна изложба сувенира, воћа и меда, еколошка ликовна радионица "Еко арт мозаик" и ликовна радионица ученика општинског Средњошколског центра.
Кестенијада - Фото: СРНА
КестенијадаФото: СРНА

- Овом манифестацијом желимо да унапредимо нашу туристичку понуду, промовишемо природно богатство које имамо и подијелимо га са свима који желе да уживају у кестену, јесењој посластици по којој је Костајница већ позната - рекла је Срни директор Туристичке организације општине Бранка Кукрика.

Она је додала да ће данас бити одржан "Кестенбал", костимирани дефиле најмлађих Костајничана, а потом и Вече ојкаче и фолклора.

Кукрика је подсјетила да ће сутра у центру града бити одржано такмичење у кувању паприкаша "Котлић Кестенијаде" у коме ће учествовати 64 екипе из Костајнице и околних општина и градова. 

- Ове године имамо двије екипе више него лани и очекујемо велики број Костајничана, али и гостију који ће у центру града уживати уз паприкаш, печени кестен, колаче од кестена и традиционална јела костајничког краја, те уз концерт Дубичких тамбураша - навела је Кукрика. 

Кестенијада 2019 почела је синоћ отварањем етно-изложбе женских ручних радова на којој су 22 излагача представила рукотворине различитих техника израде, од хеклања и плетења, до веза и традиционалних предмета.

Организатор ове манифестације је општинска Туристичка организација, а генерални покровитељ је општина Костајница.