latinica  ћирилица
05/10/2019 |  15:39 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Лоша и непромишљена одлука ДНС-а

Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а за наш Радио, осврћући се на одлуку ДНС-а да заустави даље дјеловање у оквиру споразума са коалиционим партнерима изјавио је да СНСД сматра да је то једна лоша, непромишљена и неодговорна одлука.


Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Ипак, ми смо увијек за разговоре и никада није био проблем да разговарамо са било којим од наших коалиционих партнера. У протеклих 20 година то никада није представљало проблем - рекао је Ковачевић.

Ковачевић је подсјетио јавност али и људе у ДНС-у, да су када је у питању републички ниво све одлуке о томе како ће која странка бити заступљена, доношене управо на основу разговора, прво на основу појединачних разговора СНСД-а и ДНС-а, а затим и на нивоу комплетне владајуће коалиције.

- Када је у питању локални ниво, за све вријеме док је СДС био власт у Добоју, ДНС је био главни коалициони партнер СДС-у. Нама се то исто није свиђало, али нисмо доносили било какве одлуке о замрзавању коалиционих односа на свим нивоима. Ми смо увијек држали до својих коалиционих партнера и то је главни разлог што је ова коалиција трајала оволико, колико је трајала, а они ће сами да донесу одлуку да ли ће трајати још - завршио је Ковачевић.

Повезане вијести:

ДНС стопирао коалициону сарадњу