latinica  ћирилица
05/10/2019 |  16:31 | Аутор: СРНА

"Сарајево врши политичку агресију над грађанима Српске"

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да Сарајево врши политичку агресију над грађанима Републике Српске тиме што спречава формирање власти на нивоу БиХ, али и да са мржњом гледа Србију и њену политику.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Цвијановићева сматра да је Сарајево превише скучено својом мржњом, причом о неким агресорима, али да су у ствари они политички агресори.

- Они нас овдје држе у блокади, врше политичку агресију над грађанима Републике Српске тиме што спречавају да се формира власт и да буду кредибилни - рекла је Цвијановићева.

Она је указала и да постоје проблеми у односима БиХ и Србије, те да БиХ има своја оптерећења, јер из Сарајева са мржњом гледају и Србију и њену политику.

- То су неки терети које носимо из прошлости, али и даље вјерујем да постоји мјесто за сарадњу, да се могу реализовати бројни инфраструктурни пројекти. Није нама увијек потребан неко трећи, као Турска када је у питању ауто-пут - рекла је Цвијановићева.

Она сматра да су на обје стране зрели и довољно паметни да треба сами да виде на који начин да реализују пројекте, као и да се стави на располагање огроман хидропотенцијал у Подрињу и види како од тога грађани двије земље могу да живе и шта је то што се економски може унаприједити.

Цвијановићева је навела да се одређени политички проблеми могу јавити онда када се његује политичко неразумијевање умјесто разумијевања.

- Свјесна сам чињенице да Србија пружа руку пријатељства свим земаљама у регији, укључујући и БиХ. Наравно у оквиру тога има емотивнији и ближи однос са Републиком Српском, али сматрам да то не треба да буде проблем, чак мислим да су то ствари из које би могле неке благодети и користи да проистекну за све грађане БиХ - рекла је Цвијановићева.