latinica  ћирилица
06/10/2019 |  11:45 ⇒ 11:55 | Аутор: СРНА

Утакмица Црвене звезде и Трепче ипак у Косовској Митровици

Дуел шеснаестине финала Купа Србије у фудбалу између Трепче и Црвене звезде биће одигран у Косовској Митровици, у сриједу, 9. октобра, саопштено је на сајту црвено-бијелих.
Косовска Митровица - Фото: Бета
Косовска МитровицаФото: Бета

Косовски савез првобитно није дозволио одигравање утакмице, али је на крају донесена одлука да српски шампион гостује на сјеверу Космета.

Генерални директор црвено-бијелих Звездан Терзић рекао је да су у Црвеној звезди неизмјерно срећни што им је испуњена жеља да се игра меч у Косовској Митровици.

- Готово сваке године смо одлазили на Космет и знамо колико је то битно нашем народу, колико се радују нашим спортским успесима и колико их радује наш долазак на ову утакмицу - рекао је Терзић.

Он каже да на утакмици очекује пун стадион, добру игру оба тима и коректно понашање како на терену, тако и на трибинама.

- Желим да се захвалим ФИФА и УЕФА што је подржала одигравање ове званичне утакмице у Косовској Митровици и надам се да ће све протећи у духу спорта и фер плеја - рекао је Терзић.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да је разговарао са представницима Фудбалског клуба Црвена Звезда и да ће у сриједу играти утакмицу са српским фудбалским клубом са Космета Трепчом, што ће бити велико охрабрење за српски народ.

Он је подсјетио је да је УЕФА усвојила став и обавестила покрајински савез - да Црвена Звезда и Трепча имају права да играју и додао да је из тог разлога увјерен да ће одобрење УЕФА омогућити нормално одвијање те утакмице.