latinica  ћирилица
06/10/2019 |  14:07 ⇒ 14:18 | Аутор: СРНА

Ђајић части бебе рођене 4. октобра

Девет беба рођених 4. октобра у Клиници за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци примаће наредних годину дана по 100 КМ од предсједника Фондације "Дјеца нам се рађала" Владе Ђајића.
Владо Ђајић - Фото: РТРС
Владо ЂајићФото: РТРС

Ђајић је ова средства обезбиједио одрицањем од посланичког додатка који остварује у Народној скупштини Републике Српске, а акцију је организовао поводом свог рођендана, саопштено је из Фондације.

Он истиче да је на овај начин желио да скрене пажњу јавности на значај повећања наталитета у Републици Српској.

- Ако би пола становника Српске на свој рођендан одвојило само по 10 КМ за наталитет, то је око пет милиона КМ, а ако би сви радници у Српској, којих има око 250.000, одвојило по 10 КМ мјесечно за повећање наталитета то би било скоро 30 милиона КМ годишње - навео је Ђајић.

Ако би се та средства усмјерила на стимулисање рађања, каже Ђајић, Република Српска сигурно би била водећа по стопи наталитета у региону.

Из Фондације су навели да је сутра у 12.00 часова предвиђена посјета бебама и изјаве за медије у Клиници за гинекологију и акушерство Универзитетског клуиничког центра Републике Српске.

Из Фондације "Дјеца нам се рађала" позвали су све грађане да се придруже њиховом раду и позивом на број 1432, који је активан до краја године, донирају средства за рад ове фондације и акције које ће ускоро услиједити.