latinica  ћирилица
06/10/2019 |  18:22 | Аутор: РТС

Марин у посљедњој секунди донио побједу Звезди!

Фудбалери Црвене звезде побиједили су Напредак у Крушевцу резултатом 1:0, у утакмици 11. кола Суперлиге Србије. Побједоносни погодак за актуелног шампион постигао је Марко Марин из слободног ударца у 97. минуту.

Звезда је све вријеме нападала, имала много више прилика, у два наврата погађала оквир гола, али је до побједе стигла ударцем Нијемца у посљедњем нападу.

Вулић је оборен на неких 18 метара од гола, Марин је изненадио голмана Марка Милошевића и погодио доњи лијеви угао.

Почетак утакмице на стадиону "Под Багдалом" обиљежили су прекиди због повреда Ричмонда Боаћија и Бена, да би потом Звезда преузела иницијативу и држала лопту у ногама.

У првих двадесетак минута није било превише узбуђења, домаћи састав се опредијелио за чување сопственог гола и тек након пола сата виђене су праве шансе.

Екипа Владана Милојевића је стезала обруч око казненог простора, редом су промашивали Матео Гарсија, Немања Милуновић и Марко Марин, али је чувар мреже Напретка био прва фигура утакмице.

Сачувао је гол у неколико наврата и на одмор се отишло без погодака.

Очекивано, играчи у плавим дресовима кренули су још офанзивније и одмах почели да ређају прилике.

Резервиста Милан Павков је погодио пречку, Његош Петровић са дистанце затресао стативу, да би у 77. минуту Ел Фарду Бен промашио једанаестерац. Судија Николић је поклонио пенал гостима, иако је било очигледно да је нападач са Коморских острва инсценирао прекршај.

Бен је преузео одговорност, али је веома лоше шутирао и послао лопту преко пречке.

Чинило се да ће се Милојевићеви играчи испромашивати и остати без цијелог плијена у гостима, али је у посљедњем нападу, на већ описан начин, Марин погодио из слободњака за тријумф Звезде.

Црвено-бијели су се вратили на прво мјесто са 27 бодова, два више од другопласиране Војводине, док је Напредак 11. са 11 бодова.