latinica  ћирилица
06/10/2019 |  18:25 ⇒ 07/10/2019 | 07:33 | Аутор: РТРС

Изетбеговић забавља јавност, није реално формирање СМ до краја мјесеца (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у Мостару да лидер СДА Бакир Изетбеговић забавља јавност својим изјавама и постављањем нових услова.

Додик је рекао да нису реално оствариве најаве Изетбеговића да би власт на нивоу БиХ могла да буде формирана до краја мјесеца.

- Каква је то озбиљност када Изетбеговић каже да вјерује да ће се ускоро формирати власт и да ће се нормализовати односи, а онда поручи да има само један захтјев, а то је да вјерује да ће Хрвати одустати од измјена Изборног закона. Како је то озбиљно? - пита Додик.

Додик, који је лидер СНСД-а, каже да је ова странка спремна за формирање Савјета министара и да нису они ти који постављају услове.

- Ми смо спремни да то учинимо одмах зарад добрих кретања према ЕУ. То је, наравно, изгубљено. Изгубљен је тајминг, који је важан, како у животу, тако и у политици - рекао је Додик.

Он је процес формирања власти на нивоу БиХ назвао мрцварењем.

- Прво смо имали мрцварење када је Бакир покушавао да окупи муслимане око себе, јер су тада биле и неке друге групације око СДП-а. Тада ни лидер ДФ Жељко Комшић није био с њим, ни предсједник СББ Фахрудин Радончић. Онда је некако успио да то уради и почели су да постављају захтјеве, тако да је излишно разговарати о било чему. Чујем да је изјавио да ће се реализовати споразум. Па како? Рок за тај споразум је прошао 5. септембра. Он забавља јавност својим изјавама - истакао је Додик.

Подсјећамо, Изетбеговић је јуче изјавио да вјерује да до краја октобра може бити формирана власт на нивоу БиХ и да су ставови приближени.