latinica  ћирилица
06/10/2019 |  22:31 | Аутор: РТС

Вождовац зауставио Партизан

Фудбалери Вождовца савладали су Партизан са 2:1 у Хумској у посљедњем мечу седмог кола Линглонг суперлиге Србије.

Партизан је нападао, Вождовац се бранио. Гост је искористио своју шансу из једанаестерца. У фото-финишу меча прво је домаћин успио да изједначи, да би четири минута касније гост понов постигао гол и однио сва три бода из Хумске. Након овог кола црно-бијели са 23 бода заостају четири за водећом Црвеном звездом. Вождовац је сакупио 17 и налази се на седмом мјесту. 

Партизан је од самог старта напао, ређале су се шансе пред голом Вождовца, али је голман Илић излазио као побједник. Услиједио је први озбиљнији напад гостију, изиграна је одбрана црно-бијелих. Немања Николић је био у дуелу са Стојковићем и судија је то окарактерисао као најстрожу казну. Црно-бијели су бурно негодовали, судија је остао неумољив.

Сигуран извођач најстроже казне био је управо Немања Николић и тако донио свом тиму предност у 28. минуту.

Услиједила су два прекида игре због навијача Партизана. Прво због бацања бакљи на терен. Потом и због увредљивих скандирања против предсједника ФСС Славише Кокезе и предсједника Србије Александра Вучића. Због тога је прво полувријеме продужено за девет минута.

До одласка на одмор црно-бијели су имали још неколико изгледних прилика, али голман Илић је био на висини задатка.

Иста слика и у наставку. Црно-бијели су константно пријетили, Вождовац се грчевито бранио и тражио нову шансу из контранапада. Умало једна таква прилика није довела до повећања прднисти, голман Стојковић је успио да сачува свој гол.

Створили су црно-бијели још неколико шанси, али вечарас одлични голман Илић је успио да сачува своју мрежу.

Црно-бијели до изједначења стижу у првој минути надокнаде времена. Фантастичан центартшут Натха са десне стране, на супротној је био Павловић и главом смјестио лопту у мрежу Илића.

Партизан је потом кренуо по сва три бода, али четири минута касније Вождовац је дошао до комплетног плијена. Напад гостију, услиједио је центаршут са лијеве стране, Шеховић лоше прима лопту на средини петерца, она долази до Девића, коме није било тешко да затресе мрежу.

Црно-бијели нису имали времена за поправни па је гост однио сва три бода из Хумске.