latinica  ћирилица
07/10/2019 |  08:11 ⇒ 08:16 | Аутор: Б92

Славље у Грачаници због побједе Српске листе

Чланови и симпатизери Српске листе (СЛ) и мјештани Грачанице, уз ватромет, страначке заставе и музику, синоћ су у центру општине прославили изборну побједу.
Горан Ракић (Фото: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr) -
Горан Ракић (Фото: TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr)

Око стотину чланова и симпатизера Српске листе, предвођених градоначелником Грачанице Срђаном Поповићем, директорима тамошњих здравствених установа и другим представницима локалне власти, прославили су, уз скандирање, изборну побједу Српске листе, преноси Косово онлајн.

Поповић је нагласио да је СЛ стигла до велике побједе, освојивши свих десет мандата у будућем косовском парламенту, и рекао да су представници СЛ ту побједу очекивали и заслужено освојили мандате.

- Захвалио бих свим бирачима и нашем народу који храбро истрајава свих ових година на Косову и Метохији, што је разумио поруку која је стигла из Србије и добили смо свих десет мандата. То засигурно значи да ћемо дати пуну подршку (предсједнику Србије) Александру Вучићу у предстојећим преговорима - рекао је Поповић.

Званичници СЛ у Косовској Митровици обратили су се медијима рекавши да је остварена велика побједа за српски народ на изборима. На улици је почело славље.

У сјеверном дијелу Косовске Митровице присталице Српске листе и грађани прослављали су уз трубаче. Хорски су пјевали "Видовдан", "Моји другови", "Свилен конац"...

- Ово су дакле прелиминарни резултати. Може да се деси да иде горе-доле за мали проценат, нула кома нешто. Према нашим подацима, СЛ је освојила свих 10 мандата. Ово је велика побједа за српски народ. Хвала нашој држави на свему што ради за српски народ - рекао је предсједник Српске листе Горан Ракић.

Додао је да иду да посјете ухапшене Србе који се налазе у болници и здравствено нису добро.

- Ово ми је једна од најдражих побједа, јер је у најтежим условима. Српска листа однијела је највећу побједу у историји -рекао је раније на конференцији у Београду предсједник Александар Вучић.

Танјуг преноси да је Ракић обишао синоћ у болници у сјеверној Косовској Митровици два члана бирачког одбора из СЛ, који су ухапшени током гласања на изборном мјесту у Основној школи "Свети Сава", и рекао да још не може да саопшти прецизне информације о њиховом здравственом стању.

Ракић је рекао новинарима да је Томислав Вакић збринут на интерном одјељењу Клиничко-болничког центра, а Угљеша Живулов на неком од других одјељења.

- Нисмо успјели да уђемо и видимо Вакића. Разговарали смо са доктором, који нам је пренио да је он примио терапију и заспао - рекао је Ракић, који је потом отишао да види Угљешу Живулова, преноси агенција.

Вакић и Живулов били су раније јуче пребачени у притворску јединицу у Лепосавићу, пошто им је одређено полицијско задржавање до 48 сати због "нерегуларности у изборном процесу".