latinica  ћирилица
07/10/2019 |  08:41 ⇒ 08:57 | Аутор: srpskainfo.com

Ђоковић 272 недјељe на врху АТП листе

Новак Ђоковић је овог понедјељка започео 272. недељу на врху АТП листе. Новак, који данас почиње учешће на Mастерсу у Шангају, налази се на трећем месту вјечите ранг листе оних који су владали свјетским тенисом. Испред њега су још само његов идол из младих дана Пит Сампрас (са 286 седмица) и Роџер Федерер (310 недјеља на врху).

Ђоковић на Мастерсу у Шангају брани трофеј и 1.000 поена, а добра ствар је што је Рафаел Надал одлучио да паузира, па га нећемо гледати у Кини, што повећава Нолетове шансе да и на крају године остане на свјетској позицији број један.

Након што је Новак у недјељу освојио титулу у Токију, разлика између њега и Шпанца је 1.140 бодова.

– Био сам на вишем нивоу у односу на оно што сам показивао протеклих мјесеци. Надам се да ће тако бити и у Шангају – рекао је Ђоковић у најави новог великог изазова у каријери.

Подсјетимо, Ђоковић је слободан у првом колу у Шангају, а у другом га чека мегдан против бољег из меча Тијафо – Шаповалов.

– Иза мене је заиста фантастична недјеља у Токију. Осјећао сам се одлично на терену, а имао сам подршку навијача и ван њега. Нисам изгубио ни сет, играо сам одлично, сервирао добро. Све у свему сјајно искуство – рекао је послије премијерног учешћа на такмичењу у Токију.

Што се осталих српских тенисера тиче, Душан Лајовић је и даље други рекет Србије. Он је ове седмице пао за два мјеста, па је сада 31. на планети. Ласло Ђере је 39, а Миомир Кецмановић равно 50. Филип Крајиновић је пао за 11 мјеста и сада је 60.

У врху није било промјена.