latinica  ћирилица
07/10/2019 |  09:05 | Аутор: РТРС

Неколико хиљада дјеце посјетило Прокидс фестивал (ФОТО)

Концертом младе пјевачке звијезде Сергеја Пајића синоћ је завршен Прокидс фестивал на платоу испред Музеја савремене умјетности у Бањалуци.
Неколико хиљада дјеце посјетило Прокидс фестивал - Фото: РТРС
Неколико хиљада дјеце посјетило Прокидс фестивалФото: РТРС

Током три фестивалска дана неколико хиљада дјеце је уживало у забавно-образовном програму на пет Прокидс бина сликовито названим "планетама ПроГалактичког универзитета".

Из компаније Проинтер ИТСС која је по други пут организовала овај фестивал истичу да је њихова жеља да усреће малишане и ове године створила Прокидс. 

- Проинтер као друштвено одговорна компанија посебан акценат ставља на најмлађу генерацију која ће својим идејама и креативношћу стварати бољу будућност свима нама. Задовољство је омогућити дјеци да три дана уживају у свим садржајима и заиста да се забаве, али и да нешто науче - рекао је директор Проинтера Бојан Вујић.

Овогодишњи Прокидс фестивал, који је организован у сусрет Међународној дјечијој недјељи, окупио је, осим музичких и плесних звијезда и младих талената, бројне учеснике који су указали на важност спорта, науке и технологије, умјетности и здраве исхране у одрастању дјеце.

 

Уз образовне радионице, малишани су уживали у мноштву различитих садржаја од забавног парка и тобогана до мађионичара и ликова из бајки и цртаних филмова.

- Сваки дјечији осмијех нама је највећа награда. То је и знак да Прокидс прича мора да иде даље, да ће се Проинтер поводом дјечије недеље и наредне године поново потрудити да развесели малишане - поручују из Проинтера.

 

По завршетку "ПроГалактичког универзитета" свако дијете је добило симболичну диплому о завршеним забавним задацима на планетама забаве, знања, спорта, маште и здравља.

Сви догађаји и активности на фестивалу за све посјетиоце и ове године су били бесплатни.