latinica  ћирилица
07/10/2019 |  10:13 | Аутор: СРНА

Гојковић: Показано јединство српског народа

Предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић честитала је данас Српској листи побједу у српским срединама на ванредним изборима на Косову и Метохији, истаквши да је тај успјех показао јединство српског народа.
Маја Гојковић - Фото: РТРС
Маја ГојковићФото: РТРС

Гојковићева је захвалила српском народу на Космету који је, како је указала, "показао одлучност, чврстину и одговорност у тешким околностима притисака".

- Недвосмислена подршка српског народа Српској листи показује и одлучност да се у јединству са државом Србијом заједно ради на опстанку и заштити Срба на Косову и Метохији, чему је председник Србије Александар Вучић и руководство државе Србије потпуно посвећено - додала је она, саопштено је из Скупштине Србије.

На основу обрађених 95,88 одсто гласова, на ванредним парламентарним изборима на Косову и Метохији Српска листа освојила је свих 10 резервисаних посланичких мјеста у парламенту, саопштила је Централна изборна комисија.

Са 47.633 гласа или 6,21 одсто укупног броја Српска листа је пета политичка партија по снази на Косову и Метохији.

Највише гласова на јучерашњим изборима добио је покрет "Самоопредјељење" 197.966 гласова или 25,79 одсто, други је Демократски савез Косова са 192.300 или 25,05 одсто.