latinica  ћирилица
07/10/2019 |  12:24 | Аутор: СРНА

Стевандић: И закони и рокови у сјенци Изетбеговићевих схватања о БиХ

Предсједавајући Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Стевандић изјавио је Срни да је тужно и депримирајуће да су и закони и рокови у сјенци схватања предсједника СДА Бакира Изетбеговића какву БиХ он хоће да прави.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Сви смо таоци његовог пројекта, чак и власт у Федерацији БиХ. Никад се није десило у земљи која хоће у ЕУ и која хоће стандарде Уније, да буде талац идеја и пројекција једног човјека - рекао је Стевандић.

Према његовим ријечима, та идеја је наметнута цијелом бошњачком народу, а бошњачки народ умјесто да види гдје је проблем, он се упућује да таргетира Републику Српску, која нема никакве кривице за ову блокаду.

Коментаришући чињеницу да је прошло годину дана од општих избора, а да још није формирана власти ни на новоу БиХ, ни у ФБиХ, Стевандић је рекао да Република Српска хоће да сарађује на принципима Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ. 

- Наше је да докажемо да нисмо криви ни за кризу, ни за неформирање власти у БиХ и да Републику Српску сачувамо у кондицији, да може да доноси одлуке у властитим капацитетима - истакао је Стевандић.

У БиХ су 7. октобра прошле године одржани општи избори, а власт на нивоу БиХ и ФБиХ још није формирана.