latinica  ћирилица
07/10/2019 |  12:57 | Аутор: СРНА

Додик: Српска листа на Космету показала јединство

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је честитку Српској листи поводом величанствене и убједљиве побједе на ванредним парлементарним изборима на Косову и Метохији.
Милорад Додик (Фото:N1) -
Милорад Додик (Фото:N1)

Додик је нагласио да је Српска листа остварили веома значајну побједу упркос свим нападима и застрашивањима. 

- Схватајући озбиљност ситуације на Косову и Метохију, српски народ у тој јужној српској покрајини још једном је показао зрелост и јединство у кључним тренуцима. И на овим изборима исказали сте жељу и ријешеност да останете на својим огњиштима, да се борите за своју будућност, као и будућност своје дјеце, али и цијеле Србије - истиче се у честитки.

Српски члан Предсједништва БиХ је навео да су Срби на Космету изласком на изборе показали да увијек, а посебно у оваквим, историјски важним тренуцима Срби треба да дјелују заједно, да покажу јединство и саборност, јер је то народ којег никаква сила, уцјене и застрашивања не могу побиједити. 

- С тога, још једном вам честитам на побједи и одлучности да због наших покољења бирамо најбоље - истакао је Додик.

На основу обрађених 95,88 одсто гласова, на ванредним парламентарним изборима на Косову и Метохији Српска листа освојила је свих 10 резервисаних посланичких мјеста у косовском парламенту, саопштила је Централна изборна комисија на основу првих прелиминарних резултата.