latinica  ћирилица
07/10/2019 |  14:06 ⇒ 14:49 | Аутор: СРНА

Радојичић: Пројекат "Бањалука људског лица" - за све генерације

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић представио је данас пројекат "Бањалука људског лица" који ће обухватити низ активности усмјерених према грађанима свих генерација, њиховим потребама и интересима у свим сферама живота.
Игор Радојичић - прес - Фото: СРНА
Игор Радојичић - пресФото: СРНА

Радојичић је, заједно са бројним представницима цивилног сектора укљученим у пројекат, нагласио да је припремљен свеобухватан концепт који укључује низ различитих области, а у чијем је центру - обичан човјек.

Он је новинарима рекао да је мозаик овог пројекта креиран двије године, те да се данас може рећи да град има свеобухватан концепт. 

- Ту мислим и на безбједност јер грађани морају да се осјећају безбједно у свом граду. Важно нам је и здравље грађана и зато смо јуче започели кампању превентивних здравствених прегледа заједно са Домом здравља Бањалука. Много полажемо и на простор у којем живимо и у току је пројекат малих интервенција гдје имамо сјајне приједлоге и идеје - рекао је Радојичић.

Радојичић је навео да је ријеч о сету пројеката који град реализује са јавним установама и цивилним сектором, а посвећени су дјеци, младима, лицима са посебним потребама, те старијим лицима.

Он је додао да ће у оквиру ових активности бити спроведен и пројекат реактивирања Дома омладине чији је циљ да тај простор буде оживљен и да ту буду организовани догађаји који ће бити интересантни за младе.

Координатор пројекта "Бањалука људског лица" Соња Станчић нагласила је да је цијели спектар пројеката иновативан, те да то друге локалне заједнице до сада нису радиле у овом обиму.

Станчићева је рекла да је сврха пројекта пружање прилике људима свих генерација да се укључе у активности које ће им донијети нови квалитет живљења, а циљ је и развити здравог младог човјека који ће касније преузети активности у својој локалној заједници. 

- Све активности које ћемо спроводити локално су потпуно бесплатне и желимо да нагласимо да град брине о својим грађанима и жели да унаприједи квалитет живота свих становника - рекла је Станчићева.

Илија Трнинић из организације "Перпетуум мобиле" рекао је да пројекат "Бањалука људског лица" доживљава као својеврсну мобилизацију заједнице и да је то вриједност која је препозната у Бањалуци.

Трнинић је рекао да велики број људи из невладиног сектора, институција и организација, заједно са Градском управом, говори да је постигнуто јединство у настојањима да живот грађанима буде учињен квалитетнијим. 

- Очекујем много од овог пројекта и позивам грађане да се одазову на ове програме и узму активно учешће - рекао је Трнинић.