latinica  ћирилица
07/10/2019 |  14:41 ⇒ 19:46 | Аутор: СРНА

Вишковић: Министри из ДНС-а данас на послу

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је, поводом одлуке Предсједништва ДНС-а да заустави даље дјеловање у оквиру споразума са коалиционим партнерима, да су министри из ове странке данас дошли на посао као да се ништа није десило, те да је задовољан њиховим досадашњим радом.

- У наредних пар дана имаћемо разговоре са ДНС-ом и њихов будући статус је у рукама ДНС-а, а не у мојим. Они су ти који ће након разговора са СНСД-ом донијети коначну одлуку да ли су и даље са нама у коалицији - рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он сматра да не постоји ниједан разлог да се коалиција не настави, јер је то једна од најдужих и траје више од 20 година, додајући да је не могу угрозити неки поједначни случајеви.

- Афинитети појединих људи који су незадовољни својим статусом довели су до овога. Што се тиче Владе нема никавог замрзавања статуса. Док су министри, морају радити и извршавати своје обавезе - поручио је Вишковић који је и потпредсједник СНСД-а.

Он је, одговарајући на питање како Влада може помоћи да се ријеше проблеми лица која су подигла кредите у швајцарском франку, рекао да је био шеф посланичког Клуба СНСД-а у Народној скупштини Српске када је то питање рјешавано и сматра да је оно тада квалитетно ријешено.