X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
07/10/2019 |  15:28 ⇒ 18:18 | Извор: РТРС

Берковићи улажу у женско предузетништво

Општина Берковићи подржаће три пројекта за покретање властитог бизниса и то у обалсти женског предузетништва. У сарадњи са УСАИД-ом кроз Фонд за подршку развоју бизниса маргинализованих група жена, биће додијељено 40.000 марака бесповратних средстава.

Двадестједногодишња Ивана Којовић, након завршеног школовања из Београда се вратила у Берковиће да би покренула властити посао. Иако је имала пословне понуде да остане у српској престоници, није се двоумила. Подршка локалне управе и донација од 10.000 км су јој веома значајни.

- Овај програм за мене много значи. Отварам фризерски салон, и не само за мене него за Берковиће, мало мјесто из кога одлазе млади. Мишљења сам да за оне који хоће да раде и успију у животу подршке увијек има, само треба воље и да будемо вриједни - напомиње Ивана Којовић.

Општина Берковићи, иако мала и неразвијена, са ограниченим буџетским средствима, има слуха за подршку предузетништву. Обезбиједили су 20.000 КМ донације, а из локалне касе издвојено је још толико. Крајњи циљ, нова радна мјеста и смањење броја незапослених, на којој се тренунто налазе 433 лица.

-Потписали смо уговоре са одабраним корисницама. Два су пољопривреде и сточарства и један пројекат из области услужног бизниса. Помоћ од 10.000 КМ су бесповратна помоћ, користиће намјенски како је дефинисано - истакао је Ненад Абрамовић, начелник општине Берковићи.

Након првог јавног позива и потписана три уговора, расположиво је још десет хиљада марака. Ускоро ће бити расписан нови јавни позив.