latinica  ћирилица
07/10/2019 |  21:14 ⇒ 22:50 | Аутор: РТС

Како ће ХРТ морати да се "искупи" Албанцима?

Хрватска радио-телевизија јуче је изборе на Косову и Метохији илустровала српском заставом. То и не би било тако чудно да Хрватска није међу првима признала самопроглашену независност Косова. Овај "пропуст" ХРТ-а наљутио је Албанце, пише Индекс.
ХРТ изборе на Косову и Метохији најавио српском заставом - Фото: Screenshot
ХРТ изборе на Косову и Метохији најавио српском заставомФото: Screenshot

Саборска заступница из редова албанске мањине Ермина Љекај Прљаскај објавила је на Фејсбуку да су се она и косовски амбасадор у Загребу Гезим Касаполи састали са шефовима ХРТ-а поводом наведене "грешке".

На састанку је, према писању портала Индекс, био и главни директор ХРТ-а Казимир Бачић.

Индекс преноси да је Ермина Љекај Прљаскај на Фејсбуку написала да су се представници Албанаца са врхом ХРТ-а договорили да се покрене дисциплински поступак против радника који су направили "пропуст", те да саборска заступница и амбасадор гостују на ХРТ-у.

Такође, како пише у објави на Фејсбуку, договорено је и да ХРТ-ова екипа оде на Косово и тамо направи прилог, те да једини извор за ситуацију на Косову буде "искључиво Радио-телевизија Косово", преноси Индекс.

За посљедњи захтјев о РТК као једином извору портал Индекс оцењује да је "посебно невјеројатно". 

- Ако је то доиста договорено на састанку ХРТ-ових челника и ње те косовског велепосланика, мимо нормалне процедуре, не само да је погрешно, него је и скандалозно - констатује Индекс.