latinica  ћирилица
08/10/2019 |  08:29 ⇒ 11:40 | Аутор: РТРС

Кошарац: Потпуно погубна политика СДА (ФОТО)

У емисији Актуелно наше Телевизије, било је ријечи о неформирању власти у БиХ.

- Ми јесмо свједоци чињенице да управо на заједничком нивоу Странка демократске акције повлачи кључне потезе, на начин да се прије свега дерогира Уставни капацитет Републике Српске и значај институција Српске у процесу доношења одлука на заједничком нивоу - рекао је Сташа Кошарац шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Навео је да је то потпуно погубна политика СДА и додао да је потпуно јасна и чињеница да СДА у Предсједништву контролише два члана.

- Има потпуну политичку и страначку контролу над Шефиком Џаферовићем, као и над Жељком Комшићем, који је на крају крајева и изабран бошњачким гласовима за члана Предсједништва - навео је Кошарац.

Фото: РТРС

Истакао је да на тај начин долази до блокаде у Предсједништву, јер како је навео, неопходно је Предсједништво донесе одлуку о предсједавајућем Савјета министара. Мислим да је управо на том политичком нивоу уз врло јасну политику СДА и  застој.

- Управо из тог разлога немамо данас конституисане заједничке органе. Не поштује се воља грађана Републике Српске - закључио је Кошарац.

Сенад Братић посланик у НСРС и члан Предсједништва СДА навео је гостујући у емисији "Актуелно" да су у овом моменту баш дигнуте тензије.

- Мислим да оне нису израз жеље да се формира власт на нивоу БиХ него напротив да се утврде што више некакви политички ровови - рекао је Братић.