latinica  ћирилица
08/10/2019 |  08:31 ⇒ 17:40 | Аутор: СРНА

Цвијановићева у Бриселу са Ханом и Данијелсоном

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић боравиће данас и сутра у Бриселу гдје ће се састати са високим званичницима ЕУ, као и са представницима самоуправних регија у Европи.
Жељка Цвијановић (фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Жељка Цвијановић (фото:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Цвијановићева ће данас у одвојеним сусретима разговарати са европским комесаром за проширење и сусједску политику Јоханесом Ханом и генералним директором Директората за сусједство и преговоре о проширењу ЕУ Кристијаном Данијелсоном, најављено је из Бироа предсједника Републике Српске за односе са јавношћу.

У Европском парламенту састаће се и са предсједавајућим Спољнополитичког одбора Европског парламента Дејвидом Мекалистером, те предсједавајућим посланичке групе "Идентитет и демократија" у Европском парламенту Марком Занијем.

За данас је планиран и састанак Цвијановећеве са предсједником словачке регије Кошице Растиславом Трнком.

Та регија је овогодишњи партнер Републике Српске у оквиру манифестације Европска недјеља регија и градова, која се ове седмице одржава у Бриселу.

Другог дана посјете Бриселу, Цвијановићева ће се састати са директором Одсјека за западну Европу, западни Балкан и Турску у оквиру Европске службе за спољне послове Ангелином Ајхорст.