latinica  ћирилица
08/10/2019 |  10:10 ⇒ 10:54 | Аутор: РТРС

Ја на вебу – бесплатна ИТ радионица за младе од 18-24 године

20 младих људи узраста 18 – 24 године из Бањалуке имаће прилику да бесплатно похађа дводневну радионицу "Ја на вебу",
"Ја на вебу" - Фото: илустрација
"Ја на вебу"Фото: илустрација

Организатори су Центар за дигитални развој и Моја Дигитална Академија, а финансира Meet and Code иницијатива у склопу „Европске седмице кодирања“ која се одржава од 5. до 20. октобра.

Пројекат "Ја на вебу" има циљ да кроз два дана интензивних радионица обучи 20 учесника да направе властити онлине ЦВ, односно лични презентациони веб сајт.

Полазници ће имати прилику да науче више о томе како функционише интернет, шта је домена, а шта хостинг, те како да помоћу CMS-a (WordPress) направе једноставан сајт који има одређену форму CV-а. Поред тога, полазници ће научити и како да креирају визуелне и садржајне компоненте сајта, као и најбитније трендове који се тичу веб дизајна.

- Свједоци смо велике експанзије дигиталних технологија, као и њиховог утицаја на наш свакодневни живот. Између осталог, дигиталне технологије утичу и на промјену многих пословних обичаја и стандарда. Један од њих је и чињеница да многе компаније данас користе интернет како би направили бољу селекцију кандидата приликом запошљавања. Због тога, сматрамо да је веома битно да млади који тренутно траже запослење, или ће ускоро бити у процесу проналаска посла, знају како да се представе на најбољи начин на интернету – рекли су из Центра за дигитални развој.

Meet and Code има циљ да припреми дјецу и младе људе између 8 и 24 године за свијет технологије и кодирања. Догађаји су осмишљени тако да покажу младима колико кодирање може бити интересантно и како им може помоћи при реализовању њихових идеја.

Meet and Code ће се одржати у склопу EU Code Week и на тај начин подржати идеју дигиталне писмености.

Пројекат "Ја на вебу" биће реализован 12. и 13. октобра у просторијама Иновационог Центра Бања Лука, а сви заинтересовани кандидати који испуњавају услове могу да се пријаве испуњавањем онлајн обрасца на wеб сајту Центра за дигитални развој, мејлом на info@cdr.ba или позивом на број телефона 066/997-989.