latinica  ћирилица
08/10/2019 |  13:28 ⇒ 13:42 | Аутор: СРНА

Писци из региона на промоцији "Прича из комшилука"

У Бањалуци је промовисана књига "Приче из комшилука три" са 38 прича аутора из БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске, која је настала као резултат конкурса који је и ове године објавио портал Мондо уз подршку компаније М:тел.
Промовисана књига "Приче из комшилука" - Фото: СРНА
Промовисана књига "Приче из комшилука"Фото: СРНА

Компанија М:тел је саопштила да је конкурс "Приче из комшилука" израстао у озбиљан књижевни догађај године, што доказује и подршка Министарства просвјете и културе Републике Српске овом пројекту.

О причама из књиге говорили су чланови жирија - предсједник Удружења лектора Републике Српске Александра Савић, у име компаније М:тел професор српског језика и књижевности Сандра Станић, те новинар портала Мондо Синиша Станић.

Из М:тела истичу да је овогодишњи конкурс "Приче из комшилука" био још успјешнији од прошлогодишњег, када је ријеч о пристиглим радовима којих је било више од 160.

Прву награду - штампање и издавање ауторске књиге освојила је Нада Каурин из Загреба за причу "Јел Фино? Јел да је?", док је друга награда, таблет компаније М:тел припала Вањи Шушњар Чанковић за "Причу о два коња".

Аутори прича које су објављене у овој књизи имали су прилику да прочитају своје радове на промоцији ове књиге, а портал Мондо је за њих организовао и књижевну радионицу са познатим писцем Миљенком Јерговићем.