latinica  ћирилица
08/10/2019 |  14:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Салиху: Звезда нема наше одобрење да игра у Звечану

Фудбалски клуб Црвена звезда неће добити сагласност Фудбалског савеза Косова да игра утакмицу против Трепче у Звечану у оквиру Купа Србије, изјавио је генерални секретар ФФК Еролд Салиху.

Салиху је рекао да је Звезди потребна дозвола ФФК јер се утакмица, како је нагласио, одиграва на туђој територији и да није могуће да буде званичног карактера.

- У Србији ће сигурно сада питати зашто. Рећи ћу врло искрено, никада, чак ни у вријеме Југославије, од 1946. године ФС Косова није био члан ФС Србије, већ је био пуноправни члан Фудбалске федерације Југославије. Значи, никада није било такмичења на територији Косова - рекао је Салиху.

Каже да се утакмица Трепче и Црвене звезде коси са статутом ФФК, УЕФА и ФИФА.

- Ми никада нећемо дати такво одобрење. Увијек ћемо дозволити да дођу Звезда и Партизан или ко год, али само за пријатељске утакмице и утакмице хуманитарног карактера. Званичне утакмице не може бити. Фудбалска федерација Косова није полиција да то спријечи. Обавијестили смо полицију, ФИФА и УЕФА - навео је он.

Тврди да се "увијек стварају вјештачки проблеми у тренутку када се покушава зближавање два народа", те побољшавају  односи са Фудбалским савезом Србије и осталим савезима у региону.

Утакмица између Трепче и Црвене звезде заказана је за сутра од 14 часова у Звечану.