latinica  ћирилица
08/10/2019 |  16:49 ⇒ 17:33 | Аутор: РТС

Хрват се пита: Зашто је Тадић најпотцијењенији играч на свијету?

На посјећеном хрватском порталу "Индекс" објављен је текст колумнисте Ивана Ивковића у којем се поставља питање и анализира потцијењеност игара и учинка српског фудбалера из редова Ајакса Душана Тадића.
Душан Тадић - Фото: AP
Душан ТадићФото: AP

У тексту са насловом "Зашто је српски ас најпотцијењенији играч на свијету?" поставља се питање колико је Тадић битан за игру Ајакса, и зашто је занемарен и по свјетским критеријумима прилично анониман.

Аутор подсјећа да га је Ајакс љета 2018. године довео из Саутемтона за "само" 11,4 милиона евра, а он узвратио тиме што је клуб водио до "дупле круне" у Холандији и полуфинала Лиге шампиона.

- За отприлике 150 играча током једне сезоне плаћено је више новца од човјека који је био главна офанзивна покретачка снага легендарног холандског Ајакса, клуба који је био на минут од финала Лиге шампиона у историјско доброј сезони, чак и за своје стандарде + наводи се у тексту и истиче податак да је Тадић дао 37 голова уз 22 асистенције, што се оцјењује као импресивно.

Хвалоспјеви на рачун Тадића настављени су поређењем са нападачем Барселоне Луисом Суарезом, бившим чланом Ајакса.

- Посљедњи пут када је играч толико доминирао у дресу Ајакса у свим офанзивним сегментима игре на терену је у црвено-бијелом дресу био Луис Суарез, који је касније исписао фудбалску историју. Само су његове бројке успоредиве с овим што чини Тадић - стоји између осталог у тексту.