latinica  ћирилица
08/10/2019 |  20:20 ⇒ 20:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Ердоган завршио посјету Србији, Вучић га испратио (ФОТО)

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган завршио је дводневну посјету Србији, а на аеродрому "Никола Тесла" испратио га је предсједник Србије Александар Вучић.
Ердоган и Вучић (фото: twitter.com/iletisim) -
Ердоган и Вучић (фото: twitter.com/iletisim)

- Изражавам искрено задовољство због ваше поновне посјете Србији и надам се да ћете у будућности неупоредиво чешће долазити у нашу земљу. Срећан пут - написао је Вучић на свом инстаграм налогу "Будућностсрбијеав", уз фотографију са аеродрома.

Првог дана посјете, поред састанка двојице предсједника, одржана је сједница Високог савјета за сарадњу Србије и Турске, а размијењено је и потписано девет споразума између двије државе.

      View this post on Instagram

"Izražavam iskreno zadovoljstvo zbog vaše ponovne posete Srbiji i nadam se da ćete u budućnosti neuporedivo češće dolaziti u našu zemlju. Srećan put!"

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Oct 8, 2019 at 10:25am PDT

Одржан је и Српско-турски пословни форум на коме је учествовало више од 200 привредника из Турске, на коме је најављена изградња индустријске зоне код Београда са 16 турских компанија.

Раније је одржан је трилатерални самит Србија-Турска-БиХ, на којем су учествовали и чланови Предсједништва БиХ, а лидери су заједнички положили и камен темељац за ауто-пут Београд - Сарајево.