latinica  ћирилица
08/10/2019 |  21:12 ⇒ 22:15 | Аутор: СРНА

Тривић: Обиљежавање јубилеја - надахнуће да будемо бољи људи

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је вечерас у Београду да је обиљежавање 800 година аутокефалности Српске православне цркве додатно надахнуће православним вјерницима да буду бољи људи.
Наталија Тривић - Фото: СРНА
Наталија ТривићФото: СРНА

Тривићева, која у Београду присуствује свечаној академији поводом обиљежавања 800 година аутокефалности СПЦ под називом "Завет Светог Саве", рекла је новинарима да и у будућности Срби треба да гледају у све оно што им доноси православље.

Она је нагласила да је част вечерас бити у Београду и напоменула да је у Републици Српској током цијеле ове године обиљежаван овај јубилеј и да ће тако наставити и у наредној години.

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић рекао је новинарима да је веома важно да догађај као што је обиљежавање овог јубилеја буде попраћен јединством српског народа, које му је неопходно у данашњим бурним временима.

- Овакви догађаји морају да буду обиљежени на највишем нивоу - истакао је Петричевић.

У Београду се вечерас одржава свечана академија поводом обиљежавања 800 година аутокефалности СПЦ под називом "Завет Светог Саве", којој присуствују највиши званичници Србије и Републике Српске.