latinica  ћирилица
09/10/2019 |  09:41 ⇒ 09:42 | Аутор: СРНА

Савјетник за односе с јавношћу и са дипломом биотехничког смјера

Агенција за државну службу БиХ расписала је интерни оглас за пријем стручног савјетника за односе с јавношћу у кабинету директора Службе за заједничке послове институција БиХ Драгана Шојића, на који се могу пријавити државни службеници са завршеним факултетом друштвеног или биотехничког смјера.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

На овај интерни оглас могу се пријавити само лица запослена као државни службеници у Служби за заједничке послове институција БиХ.

Кандидати морају да имају високу стручни спрему /седми степен/ или завршен први циклус болоњског система студирања, односно, факултет друштвеног смјера или биотехничког смјера.

То значи да постоји велика вјероватноћа да у овој институцији посао службеника за односе с јавношћу добије лице са завршеним одсјецима сточарства, воћарства, ратарства, нутриционизма или животињске производње, преноси портал Кликс.

Посао савјетника за односе с јавношћу подразумијева савјетовање директора у питањима која се тичу информисања јавности о раду институције, али и сачињавање и достављање директору стратегије и утврђивање приоритета по питањима односа са јавношћу, прављење планова и извјештавање о извршењу планова у области односа са јавношћу.

Запослени на том мјесту врши послове службеника за информисање и одговоран је за спровођење Закона о слободи приступа информацијама.

Савјетник ће бити задужен и да контролише садржај документације која је упућена према јавности преко свих медија, припрема извјештаје о свим важнијим активностима Службе и прави саопштења за јавност и средства јавног информисања.

Савјетник за односе с јавношћу води бригу о хитном достављању тражених информација, израђује и спроводи комуникацијску стратегију Службе, припрема, одржава и учествује у креирању веб-странице Службе, те да по налогу директора иступа у име ове службе у јавности и медијима, сарађује са другим службеницима на истим пословима и другим институцијама БиХ, али и да врши и друге послове по налогу директора и замјеника директора.