latinica  ћирилица
09/10/2019 |  11:22 ⇒ 11:23 | Аутор: СРНА

Мектић потврдио да у БиХ стиже девет бивших припадника ИД

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић потврдио је за Срну да ће ускоро из Сирије у БиХ бити депортовано девет бивших припадника Исламске државе који су се борили за ову терористичку организацију.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

- Држављани БиХ биће из Сирије пребачени у БиХ и реализација тог пројекта је у току. Ријеч је о лицима за које је БиХ претходно расписала потјерницу и одређен им је притовор, тако да ће након њиховог прихвата бити предати Тужилаштву и Суду БиХ. Очекује се да ће са њима бити и дијете од три године без родитеља - истакао је Мектић.

Он је навео да је "све утврђено", али да не жели да говори о датуму њихове депортације.

У Агенцији за истраге и заштиту БиХ нису жељели потврдити ову информацију с циљем, како кажу, заштите процеса и полицијских службеника.

Према писању Аваза, девет бивших припадника Исламске државе, који су се борили за ову терористичку организацију, наредних дана биће депортовани из Сирије у БиХ.

За шесторицом њих расписана је црвена Интерполова потјерница.

Међу њима је и Хамза Лабиди, Сенад Касуповић, Јасмин Кесеровић, Емир Алишић, а незванично, требало би да буде испоручен и Армин Абдулах Чурт.