latinica  ћирилица
09/10/2019 |  12:12 | Аутор: СРНА

Потврђена оптужница због смрти породице Ђедовац

Основни суд у Добоју потврдио је оптужницу добојског Окружног јавног тужилаштва против лица из овог града чији су иницијали М.М. /54/ и Б.О. /60/, која се сматрају одговорним за саобраћајну несрећу из 2017, када су на пружном прелазу у Грабовици у судару са возом погинула четири члана породице Ђедовац, саопштено је из овог тужилаштва.
Суд у Добоју - Фото: РТРС
Суд у ДобојуФото: РТРС

Оптужени М.М. терети се да је као одговорно лице у својству саобраћајног инспектора, којем је повјерен надзор над стањем и одржавањем саобраћајница и објеката на њима, несавјесним вршењем дужности изазвао опасност за живот људи, усљед чега су смртно страдала четири лица.

Оптужени Б.О. терети се да је непрописном изградњом објекта угрозио јавни саобраћај и тиме изазвао опасност за живот људи, усљед чега су смртно страдала четири лица.

Окружно јавно тужилаштво у Добоју спровело је детаљну истрагу поводом утврђивања узрока саобраћајне несреће која се догодила 12. марта 2017. године на пружном прелазу у добојском мјесту Грабовица. У судару теретног воза и путничког моторног возила погинула су четири члана породице Ђедовац.