latinica  ћирилица
09/10/2019 |  12:42 ⇒ 13:00 | Аутор: РТС

ХРТ о састанку с косовским амбасадором због српске заставе

Хрватска радио-телевизија одбацила је, како наводи, погрешне интерпретације сусрета с косовским амбасадором Гезимом Касаполијем и тврдње о политичком утицају на ХРТ који су се појавили у појединим хрватским медијима.
ХРТ изборе на Косову и Метохији најавио српском заставом - Фото: Screenshot
ХРТ изборе на Косову и Метохији најавио српском заставомФото: Screenshot

Косовски амбасадор Гезим Касаполи затражио је службени састанак с представницима ХРТ-а, након што је у подневном Дневнику ХРТ-а у недјељу извјештај о косовским изборима "пропустом попраћен заставом Републике Србије".

- Састанак је одржан 7. октобра у просторијама ХРТ-а и њему је, уз Касаполија, присуствовала и Ермина Лекај Прљаскај, посланик у Сабору из редова албанске мањине, док су ХРТ представљали генерални директор Казимир Бачић, главни уредник  Бруно Ковачевић и уредница ИМС-а Катарина Периша Чакарун - наводи се на сајту ХРТ-а.

ХРТ је тада "примио на знање приговор амбасадора Косова и извинио се због пропуста у подневном Дневнику".

Указује се и да су Касаполија информисали "да је против одговорних запослених ХРТ-а, у складу с интерним процедурама и прије изнесеног приговора, већ тог јутра покренут дисциплински поступак и да су предузете мјере да убудуће не буде сличних пропуста".