latinica  ћирилица
09/10/2019 |  13:07 ⇒ 13:10 | Аутор: РТС

Терзић: Речено нам је да је забрану донијела "косовска влада"

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић рекао је на административном прелазу Јариње да му је речено да је "косовска влада спречила одигравање утакмице са Трепчом у Купу Србије".
Звездан Терзић - Фото: Screenshot
Звездан ТерзићФото: Screenshot

Терзић је рекао да су се приштинске институције оглушиле о препоруку ФИФА и УЕФА које су тражиле да дуел буде одигран.

Аутобус у којем су се налази играчи, као и аутомобили у којима су били чланови управе, враћен је са Јариња и Звезди није дозвољен улазак на КиМ.

- Сви сте свједоци шта се десило. Дошли смо само да играмо фудбал, да одиграмо утакмицу и бавимо се спортом. То нам је забрањено и онемогућено. ФИФА и УЕФА су дале препоруку да се утакица одигра, али су се косовске институције оглушиле о оно што су рекле двије највеће фудбалске организације - рекао је Терзић и додао:

- Питали смо их шта је разлог, рекли су нам да не знају и да је одлуку донијела косовска влада.

Он је рекао да је Фудбалски савез тзв. Косова све вријеме желио да прикаже како београдски клуб крши правила јер нема дозволу за одигравање званичног меча, што није истина.

- Због тога смо прије неколико дана приложили дописе које смо добили од ФИФА и УЕФА, да утакмица треба да буде одиграна - додао је.

Терзић је навео да је још једном потврђено да је "Црвена звезда Србија" и захвалио се бројним навијачима који су пратили експедицију црвено-бијелих.

Није могао да открије за када је тачно помјерен дуел са Трепчом, али истиче да ће вјероватно бити игран у четвртак у Београду.