latinica  ћирилица
09/10/2019 |  13:26 ⇒ 13:35 | Аутор: РТРС

Проинтер са партнерима представио најсавременија рјешења за пословне апликације (ФОТО)

Најсавременија рјешења за пословне апликације представљена су на конференцији "Модерна ИТ инфраструктура" коју је компанија Проинтер ИТСС организовала у Бањалуци у сарадњи са глобалним ИТ лидерима, компанијама ХПЕ и VMware.
Предањање - Фото: РТРС
ПредањањеФото: РТРС

Од једног од водећих VMware стручњака Џима Ненана, који има више од 30 година искуства у пословима сложеног дизајна за корпорације и јавни сектор, као и за пословне апликације учесници конференције су сазнали какве оперативне изазове рјешава VMware Cloud Foundation, од техничке архитектуре до интеграције са HPE Synergy.

Предавање, Проинтер

- Брзина и аутоматизација су кључни за обезбјеђење модерне ИТ инфраструктуре када су у питању пословне апликације. Зато је посебно значајно представити техничке моделе који омогућују виртуелно складиштење и виртуелно умрежавање података - истакао је Џим Ненан.

Реномирани ХПЕ стручњак Влахо Јемин заједно са колегом Томасом Зеиселом, који се учесницима конференције обратио видео везом из Будимпеште, на практичан начин су представили ХПЕ-ову нову инфраструктуру која драматично побољшава вриједност и пословне резултате корисника.

- Живимо у свијету у којем се покреће нова генерација апликација и података, као и нова брзина пословања. У складу с тим ХПЕ је развио нову генерацију инфраструктуре подједнако прилагодљиву и употребљиву као Hyperconverged, а робусну и флексибилну као што је традиционална инфраструктура - рекао је Влахо Јемин.

ХПЕ-ов Денис Станаревић објаснио је учесницима конференције шта заиста доноси дигитална трансформација кроз призму нових технологија. Његова презентација ставила је у контекст дигиталне трансформације појмове као што су cloud, умјетна интелигенција, машинско учење, хибридне архитектуре, безбједност, ИоТ кроз приказ архитектонских рјешења компаније Hewlett Packard Enterprise.

- Хибридна архитектура у комбинацији са рјешењима умјетне интелигенције захтијева разумијевање пословног контекста како би се брзо и квалитетно приступало подацима и брже доносиле пословне одлуке. Потпуни успјех дигиталне трансформације, уз технолошку у значајној мјери зависи од знања и могућности трансформације људских ресурса - рекао је Денис Станаревић.

У Проинтеру истичу да је данашња конференција омогућила домаћим ИТ стручњацима да добију савјете од стручњака свјетског гласа.

- Посебна је част што су наши партнери ХПЕ и ВМwаре заиста у Бањалуку довели своју водећу плејаду стручњака. Долазак Џима Ненана из Велике Британије показује и колико поштују партнерство са нама - наглашавају из компаније Проинтер ИТСС.