latinica  ћирилица
09/10/2019 |  14:13 ⇒ 14:37 | Аутор: СРНА

Лукач: Стање безбједности у Српској повољно

Стање безбједности у Републици Српској у овом тренутку је повољно и посљедњих година није било терористичких активности, рекао је министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Он је подсјетио да Република Српска у БиХ једина има формирану Управу за борбу против тероризма.

- Наши људи свакодневно раде на контроли и праћењу свих потенцијалних терориста и групација којих има у БиХ, од којих су долазили сви терористички акти који су се дешавали у БиХ, углавном вехабијски покрет - рекао је Лукач новинарима у Београду, гдје учествује на Конференцији о националној безбједности Србије.

Он је нагласио да МУП Српске интензивно сарађује и размјењује податке са безбједносним агенцијама у БиХ и региону о кретању таквих групација, појединаца и свих оних који могу сутра у неком тренутку да изведу терористички акт.

Говорећи о скупу о безбједности у Београду, Лукач је навео да је веома битно да се прича о регионалној безбједности на овај начин, нарочито када је ријеч о тероризму и нелегалним миграцијама, које углавном иду преко територије БиХ.

Он је подсјетио да се међу више од милион миграната, који су прешли преко територије Србије, налазили и терористи који су само неколико мјесеци послије извршили терористичке нападе на тлу Еворпе, конкретно у Паризу и неким другим градовима.