latinica  ћирилица
09/10/2019 |  16:47 | Аутор: СРНА

Тривић - Филд: Потребно осавременити школство

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић на састанку са амбасадором Велике Британије у БиХ Метјуом Филдом указала је на потребу стварања савременог модела школе прилагођеног вјештинама и компетенцијама ученика 21. вијека.
Наталија Тривић и Метју Филд - Фото: РТРС
Наталија Тривић и Метју ФилдФото: РТРС

- Новим приступом у школама омогућићемо да ученици иновативније стичу знања, што ће их подстаћи да истражују и критички промишљају, те да, што је најважније, научено знају примијенити - оцијенила је Тривићева.

Она је потврдила да је у плану набавка информатичке опреме за школе како би се могла реализовати примјена дигитализованих уџбеника у настави, саопштено је из ресорног министарства.

- Упоредо ћемо едуковати кадар јер је улога наставника кључна у васпитању и образовању младих генерација - рекла је Тривићева.

На састанку у Бањалуци било је ријечи о могућностима унапређења сарадње у области образовања и културе.

Изражено је обострано задовољство сарадњом на пројекту "Школе за 21. вијек" који спроводи Британски савјет у БиХ у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске у свим основним школама у Српској.

На састанку је истакнуто да је Амбасада Велике Британије у БиХ опредијељена да пружи подршку унапређењу образовања у Републици Српској.