X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
10/10/2019 |  08:14 | Извор: СРНА

Влажни коловози због кише

Слабија киша која пада у појединим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ условљава мјестимично влажне и клизаве коловозе, док слабије јутарње магле, мјестимично, има у котлинама, уз ријеке и на дионицама у вишим предјелима.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС

У усјецима и поред камених косина могући су ситнији одрони камења и земље на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Од сутра до понедјељка, 14. октобра, од 7.00 до 17.00 часова због санационих радова на магистралном путу Бањалука-Челинац у мјесту Ада саобраћај ће се одвијати једном траком.

Једном траком саобраћај ће се одвијати и на дионици пута Клашнице-Прњавор у мјесту Поточани, гдје се настављају радови на поправци коловоза радним данима од 8.00 до 17.00 часова.

Сутра од 10.00 до 14.00 часова, због минерских радова, најављене су повремене десетоминутне обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Источно Сарајево-Требевић-Пале, на локалитету Миљевићка кривина-Златиште.

У току је и реконструкцији регионалног пута Лукавица-Пале, као и радови на проширењу моста, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја, са постављеном сигнализацијом.

На овој дионици забрањено је саобраћање за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тона, а у мјестима Лукавица и Пале постављена је саобраћајна сигнализација која преусмјерава та возила на алтернативне правце.

У току је изградња кружне раскрснице на споју магистралних путева Драготиња-Приједор-Козарац и Козарска Дубица-Приједор, са Улицом 29. новембар у Приједору, због чега се саобраћај одвија успорено, уз привремено постављену сигнализацију.

На дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница у току је реконстукција коловоза, због чега се саобраћај одвија једном саобраћајном траком.

У току је изградња мале хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници, због чега се саобраћај на дионици магистралног пута Крупац-граница Републике Српске /Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично једном траком.

У току је постављање интелигентних транспортних система на ауто-путу Градишка-Бањалука, на локалитету Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја, уз привремено постављену сигнализацију.

У току је и постављање наплатних станица "Александровац" и "Нова Топола", на путевима који се спајају из ових мјеста са ауто-путем.

У току су радови на изградњи и спровођењу привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја, па возаче из АМС упозоравају да возе опрезније и да поштују привремено постављену сигнализацију.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због оштећења надвожњака код "НИС петрол" пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Јоховац-Руданка, због искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка, најављене су измјене у одвијању саобраћаја.

Деминирање терена изводи се на радилишту "Клакари Доњи 8, 13 и 14", општина Брод, због чега су привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак у времену од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због изградње мини хидроелектране, на магистралном путу Котор Варош-Ободник измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака, као и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

У току су и радови на регионалном путу Шековићи-Цапарде, па се саобраћај одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На подручју Федерације БиХ радови на ауто-путу данас су најављени на дионици Какањ-Зеница југ, на локалитету Тичићи, гдје се саобраћај преусмјерава из возне у претицајну траку.

Због радова, претицајном траком саобраћа се и на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Лепеница на локалитетима Бан Брдо и Трешевине, док се на дионици Подлугови-Сарајево сјевер саобраћа двосмјерно у дужини од два километра.

На магистралном путу Зеница-Немила због санационих радова у тунелу "Врандук два", у ноћним сатима саобраћај се обуставља од 0.30 до 4.30 часова.

Током дана на овом локалитету саобраћа се наизмјенично једном траком, а због повремено појачаног промета возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

На обилазници кроз насеље Тетово, регионални пут Немила-Тетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази 7,5 тона.

Спорије због радова саобраћа се и на дионицама магистралних путева Олово-Кладањ-Ступари, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ, Дољани-Метковић, као и на путу Језеро-Јајце на подручју Федерације БиХ.

Због редовног сервисирања тунела "Вис", "25. новембар" и "Граб" вечерас од 20.00 до сутра у 6.00 часова биће затворена дионица ауто-пута Тарчин-Лепеница.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

И даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на 11 граничних прелаза - Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.