latinica  ћирилица
10/10/2019 |  09:01 | Аутор: Агенције

Кинеске компаније "бјеже" од НБА лиге

Свих 11 званичних партнера НБА лиге из Кине поручило је да прекида односе са лигом због њеног става и реaкције поводом твита генералног менаџера Хјустона Дерлиа Морија у којем је подржао протесте у Хонгконгу.
Кинеске компаније се дистанцирају од НБА лиге (фото:edition.cm) -
Кинеске компаније се дистанцирају од НБА лиге (фото:edition.cm)

Све је почело у петак објављивањем спорног твита оперативца Рокитса, а настављено у наредним данима реакцијама двије стране.

Како преноси Си-Ен-Ен Бизнис, све компаније које се на сајту НБА Кина наводе као партнери огласиле су се путем саопштења или друштвених мрежа и објавиле прекид сарадње са лигом.

Си Трип, највећи онлајн туристички сајт је са својих платформи склонио улазнице и турстичке производе који имају везе са НБА. Једна од највећих кинеских мљекарских компанија "Менгјо" обуставила је све рекламе које има са америчким такмичењем.

Великан у сектору брзе хране "Дикос" и произвођач препарата за његу "Wzun" такође су најавили прекид свих пословних односа са НБА.

Претходно су то урадили гиганти попут Тенсента (власник Вичета), Донфенг Нисана (аутомобилска индустрија), Вива (телекомуникације), спортских компанија Ли Нинг и Анта, те кинеске државне телевизије Си-Си-Ти-Ви, која је већ укинула преносе НБА утакмица.

С тим у вези озбиљно је доведено у питање и одигравање предсезонских утакмица између Л.А. Лејкерса и Бруклина, које су заказане за четвртак у Шангају и суботу у Шеџену.