latinica  ћирилица
10/10/2019 |  10:35 ⇒ 12:22 | Аутор: Б92

Ђоковић без проблема у четвртфиналу Шангаја (ФОТО/ВИДЕО)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић без већих проблема је изборио пласман у четвртфинале Мастерса у Шангају.

Ђоковић је послије 74 минута игре побиједио Американца Џона Изнера, 7:5, 6:3 и тако још једном потврдио да је у одличној форми.

Био је то 12. меч између Новака и Изнера и јубиларна десета побједа за браниоца трофеја у Шангају.

Од почетка до краја, Ђоковић је био доминантан играч, сјајно је сервирао и узвраћао на сервисе противника, који једноставно није имао никакве шансе да начини изненађење.

Тамо гдје је стао прошле недјеље у Токију, наставио је ове недјеље у Шангају и утисак је да први рекет свијета игра све боље и боље, како турнир одмиче.

Против Шаповалова је демонстрирао одличну игру, а чини се да је против Изнера био још бољи. Имао је исти број ас сервиса као Американац (9:9), али и чак 88 одсто поена добијених на први сервис.

Уз то, Новак је одлично узвраћао сервисе противника, начинио је три брејка у мечу што против тенисера који готово редовно сервира и до 220 километара на час није било нимало једноставно.

Од самог поетка, Ђоковић је ставио до знања Изнеру да нема чему да се нада. Фантастично је сервирао и Американац једва да је освајао понеки поен на сервис српског тенисера.

Са друге стране, стрпљиво је чекао своју шансу на Изнеров сервис, из гема у гем је све више притискао Американца који је коначно попустио у 12. гему када је Ђоковић сјајном игром стигао до три брејк и сет лопте и већ прву прилику искористио.

На старту другог сета, Ђоковић је у другом гему успио да направи нови брејк, потом поведе са 3:0 и од тог момента било је јасно да Изнер нема много изгледа да се врати у меч.

Ђоковић је наставио сигурно да сервира и на крају, успио је да рутински заврши посао око пласмана међу осам најбољих.

Њега у четвртфиналу очекује сусрет са побједником меча између Пољака Хуберта Хуркача и Грка Стефаноса Циципаса, а касније током дана играће и меч у дублу са Филипом Крајиновиће, а противници су им Џејми Мари и Нил Скупски.